Jukka Kelovuori (Realisti) from Turku, Finland

Olen 44 vuotias mies. Aloitin tupakoinnin 13 vuotiaana. Hyvin äkkiä siitä tuli tapa ja tupakkaa alkoi mennä askillinen päivässä. Tätä jatkui seuraavat 30 vuotta. Noiden vuosien aikana yritin lopettaa purukumin avulla mutta se epäonnistui surkeasti. Halusin kyllä lopettaa koska olin alkanut tuntea keuhkojeni heikkenevän jonka lisäksi minua tympi se rahamäärä mikä tupakointiin upposi.

Vuoden 2014 alkupuolella kuulin höyryttämisestä. Hankittuani hieman tietoa aiheesta päätin kokeilla josko pääsisin tupakasta eroon ja siirtyisin höyryttelijäksi. Säästäisin sekä terveyttäni että rahaa. Myönnettäköön että olin hieman skeptinen miten tuo tulisi onnistumaan ja näinpä en sijoittanut tähän kokeiluun kovinkaan paljon rahaa. Tilasin Briteistä ‚ego‘ aloituspakkuksen ja 3 eri tupakanmakuista nikotiininestettä 18-24mg vahvuuksilla.

Maaliskuun alussa vuonna 2014 höyryttimeni saapui postitse. Ladattuani akut ja täytettyäni tankit nesteellä kävin vielä tupakalla ajatellen että se olisi ehkä viimeinen tupakkani. Säilytin toki loppuaskin varmuuden vuoksi jos höyryttely ei olisikaan minua varten. Siitä se sitten lähti. Maistelin höyryjä ja totesin että eipä ole kyllä hassumpi keksintö. Päivän mittaan höyryttelin tasaisin väliajoin ja olin tyytyväinen hankintaani. Illalla tajusin ettei minun ole edes tehnyt mieli tupakkaa koko päivän aikana. Eikä ole tehnyt mieli sen jälkeenkään. Tuosta päivästä on nyt kulunut 1,5 vuotta enkä ole edes maistanut tupakkaa. En olisi kyllä ikinä uskonut että tupakoinnin lopettaminen voisi olla näinkin helppoa. Nikotiinivahvuuteni on nykyään 5-8mg ja laitteeni ovat hieman tehokkaammat.

Terveyteni on parantunut huomattavasti. Enää ei ahdista keuhkoja enkä hengästy niin helposti. Poissa ovat myös vähän väliä riivanneet flunssat ja räkätaudit sekä yskä ja toistuvat päänsäryt. Unenlaatuni parani huomattavasti sekä haju- ja makuaistini ovat palanneet. Sitä rahaakin olen onnistunut säästämään reilusti. Ehkä vielä joskus tämä höyryttelykin loppuu mutta toistaiseksi olen tyytyväinen siihen että voin nauttia nikotiinini merkittävästi haitattomammin kuin polttaessani tupakkaa.